Extra opslagcapaciteit nodig?

Welke oplossing past het best bij jou?

Heb je meer bestanden dan je kwijt kunt op uw laptop of pc? Of wil je jouw bestanden gemakkelijk meenemen? Bij Digitotaal vind je een ruim assortiment aan extra opslag waaronder externe harde schijven, USB-sticks en geheugenkaarten.

Populaire merken als Samsung en Toshiba bieden voor elke manier van opslag een passende oplossing. Koop een (micro)SD-kaart om de opslagcapaciteit van je smartphone of digitale camera eenvoudig uit te breiden. Wil je grote hoeveelheden data opslaan, dan kun je beter een externe harde schijf kopen. Een USB-sticks is weer handig om snel foto’s en andere bestanden te delen.

969501

Interne SSD

Een SSD (Solid State Drive) is een compact opslagmedium dat gebruik maakt van flashgeheugen. Het flashgeheugen van een SSD werkt vele malen sneller dan een traditionele harde schijf. Dit maakt een SSD bijzonder geschikt als upgrade voor je computer of laptop.

679321
862715

Interne HDD

Een interne harde schijf gebruik je voornamelijk om films, foto’s, video’s en al je andere bestanden op te slaan. Apparaten stellen verschillende eisen aan je interne harde schijf. Zo moet bijvoorbeeld een interne harde schijf van een laptop niet te warm worden, anders beschadigt het je apparaat. Een NAS-schijf moet 24/7 gebruik aankunnen, anders gaat de schijf niet lang mee. Zo heeft elk apparaat dat een interne harde schijf nodig heeft, zijn eigen gebruikseisen. Interne harde schijven zijn beschikbaar in 2,5 inch formaat voor laptops of andere kleinere apparaten en 3,5 inch formaten voor desktops en NAS-servers.

Externe SSD

Een externe SSD is voorzien van een snelle Solid State Drive. Deze schijven sluit je aan via een Thunderbolt of usb 3.0 aansluiting. Met behulp van de snelle SSD en de aansluiting is het mogelijk om veel sneller (10x), dan met een normale externe harde schijf, data te schrijven en te lezen.

993357

Externe HDD

Een externe harde schijf is een apparaat waarop je bestanden zoals foto’s, films en video’s opslaat. Je gebruikt een externe harde schijf als extern geheugen voor je computer of laptop, je bestanden veilig wilt bewaren en als je ze wilt overzetten op een ander apparaat. 2,5 inch schijven gebruiken maar 1 kabel voor bestandsoverdracht en stroom, daarom zijn ze geschikt voor gebruik onderweg. 3,5 inch schijven hebben een aparte stroomkabel via het stopcontact nodig en werken optimaal met desktop computers.

982399

USB Stick

Een usb stick is een compacte oplossing voor als je vaak bestanden uitwisselt tussen meerdere apparaten. Zet muziek vanaf je computer op de stick en speel deze af op je autoradio of bekijk video’s via je smart tv. Of zet office documenten over van je laptop naar een desktop computer. Waar je deze ook voor gebruikt, een usb stick is een flexibele manier om altijd extra geheugen bij je te hebben. Bovendien zijn usb sticks verkrijgbaar in meerdere formaten en opslagcapaciteiten.

767073

Geheugenkaart

In je camera, videocamera, smartphone of tablet plaats je een geheugenkaart om gegevens extern op te slaan. Op een geheugenkaart zet je bestanden als documenten, foto’s en video’s. De kleinere microSD en de grotere SD kaart zijn de meest voorkomende geheugenkaarten. Het aantal gigabytes op je kaart bepaalt hoeveel je kunt opslaan.

622165
942758
Stellar-Data-Recovery-Ahmedabad_144595_image

NAS

Een NAS (Networked Attached Storage) is een centraal opslagapparaat dat verbonden is met je netwerk. Daarmee kun je vanaf elke computer, laptop, mediaspeler, tablet, smartphone en andere apparaten bestanden bewaren en openen. Zo stream je bijvoorbeeld HD en 4K films naar je smart tv, of sla je je vakantiefoto’s op en bekijk je ze via een smartphone app. NAS variĆ«ren van eenvoudige all-in-one apparaten tot kastjes waarbij je deze helemaal aanpast naar eigen smaak. Digitotaal helpt je graag bij het configureren van je NAS.

Cardreaders

Om de inhoud van geheugenkaarten op de computer of laptop te kunnen bekijken, kopiƫren of verplaatsen, heb je een geheugenkaartlezer nodig. Bekijk hieronder ons assortiment geheugenkaartlezers.

Datarecovery

Het kan iedereen overkomen: Per ongeluk een belangrijk bestand wissen of dat alle data weg is omdat de harde schijf is gecrasht. Geen nood: Digitotaal is in samenwerking met Stellar Datarecovery de partij die je verloren data terug kan halen.