Welk notebook past het best bij jou?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop of chromebook? Bekijk bij Digitotaal het brede assortiment van laptops en notebooks en vind de laptop die past bij jouw gebruik. Het is goed om je bij de aanschaf van een laptop af te vragen welke processor krachtig genoeg is, hoe belangrijk een SSD is en welk formaat beeldscherm je nodig hebt. Of je nu foto’s of video’s bewerkt, films kijkt, verslagen maakt of zware games speelt, wij helpen je graag bij het maken van je keuze. Lees onze adviespagina’s en vind de beste laptop voor jou.

Notebookcategorieën 

Het assortiment van Digitotaal delen we op in 6 verschillende categorieën:

standaardbanner
2in1banner
chromebookbanner
surfacebanner
gamingbanner
zakelijkbanner

Belangrijkste criteria

Er zijn eigenlijk  5 criteria waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een nieuw notebook:

processor

Processor

De processor is de motor van de laptop. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een goedkopere processor, aangezien je niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power nodig? Kies voor een betere I5 of I7 processor om dit te ondersteunen.

werkgeheugen

Geheugen

Het intern geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe jouw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken.

schermgrootte

Schermformaat

Het schermformaat bepaalt de grootte van het beeldscherm en is tevens bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Bedenk je dus goed waar je de laptop voor gebruikt. Als je een laptop wil om mee te nemen en onderweg te gebruiken, kies dan voor een schermformaat tot en met 15 inch. Werk jij vaak thuis of op kantoor, kies dan voor een groter formaat van 17 inch.

videokaart

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van je laptop. Voor taken als internetten, e-mailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg, echter voor zwaardere werkzaamheden als videobewerking en gamen is een videokaart belangrijk. Deze werkzaamheden vereisen betere 3D-prestaties die een geïntegreerde videokaart niet kan bieden. Voor media- of grafische opleidingen is dit een vereiste.

opslag

Opslag

De twee meest voorkomende opties voor opslag zijn de HDD en de SSD. De SSD is het meest populair. Dit type opslag zorgt namelijk voor snelle opstarttijden. Verder is een SSD een stuk duurzamer, omdat er geen bewegende onderdelen in zitten. Aan de andere kant is een SSD wel wat duurder dan een HDD. Vaak kun je met cloudopslag voorkomen dat je veel opslagruimte op je notebook nodig hebt en kun je de kosten hierdoor beperken op je notebook.

Mocht je na bovenstaande informatie nog steeds geen keuze kunnen maken, wandel dan bij 1 van onze Digitotaal partners binnen bij jou in de buurt of mail je vraag naar info@digitotaal.nl. We zorgen er dan voor dat één van onze partners contact met je op neemt om je te kunnen voorzien van advies.