Zakelijke laptop

Features voor de zakelijke markt

Laptops voor zakelijk gebruik bieden allerlei opties voor zowel de ZZP’er als bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgewicht behuizing, een lange accuduur of juist krachtige hardware voor het uitvoeren van zware werklasten. Veel laptops uit deze categorie hebben uitvoerig geteste onderdelen en een verlengde garantie.

Omdat je in het zakelijk segment te maken hebt met bedrijfskritische informatie, is het noodzakelijk om je notebook op de juiste manier te beschermen. Windows 10 Pro houdt daar rekening mee:

Digitotaal - Zakelijke Notebook

BitLocker

BitLocker geeft gebruikers de mogelijkheid de Windows boot drive te versleutelen evenals interne-, externe schijven en usb-sticks. BitLocker is vooral handig als je veel reist, zelfs als je gewoon in een café gaat computeren. Het versleutelen van je data is niet 100 procent foolproof, maar het is een goed begin. Als je een schijf hebt versleuteld, worden bestanden, die je toevoegt, ook automatisch meeversleuteld.

Digitotaal - Zakelijke Notebook

Update

Windows 10 Home pusht patches zo snel mogelijk naar je pc. Bij Windows 10 Professional geeft je op dat gebied wat meer mogelijkheden. Je kan updates een stuk langer uitstellen en dat kan goed van pas komen aangezien sommige updates nog wel eens de nodige bugs bevatten.

Digitotaal - Zakelijke Notebook

WDAG

De Windows Defender Application Guard (WDAG) creëert een virtuele sandbox voor de Edge-browser. Deze feature moet wel worden ingeschakeld in het configuratiescherm  Mocht je je wagen in de diepe krochten van het internet, schakel deze feature dan in. Let wel op dat WDAG op dit moment geen extensies en je favorieten worden ook niet meegenomen naar de sandbox. Ook het downloaden van bestanden wordt lastig tenzij je een bepaalde policy daarvoor instelt.

Digitotaal - Zakelijke Notebook

Zakelijke features

Er zitten uiteraard een heleboel features in Windows 10 Professional die speciaal zijn gericht op de zakelijke markt, zoals domain join, group policy management, de mogelijkheid om oude web-apps te draaien in Edge of Internet Explorer 11 in een speciale Internet Explorer 8-modus. Andere zakelijke features zijn een enterprise-mode Internet Explorer, het vergrendelen en aanpassen van de Windows Store zodat medewerkers alleen de benodigde apps voor hun werkzaamheden kunnen binnenhalen (en niets anders), en de mogelijkheid om aan te melden op de Azure Active Directory met single sign-on mogelijkheden.

Mocht je hulp nodig hebben bij je keuze voor een nieuwe laptop, loop dan binnen bij 1 van onze Digitotaal filialen bij jou in de buurt of neem contact met ons op.

Belangrijkste criteria

Er zijn eigenlijk 5 criteria waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een nieuw notebook:

Processor

De processor is de motor van de laptop. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een goedkopere processor, aangezien je niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power nodig? Kies voor een betere I5 of I7 processor om dit te ondersteunen.

Geheugen

Het intern geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe jouw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken en meer taken tegelijk aan zal kunnen.

Schermformaat

Het schermformaat is bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Ben je veel onderweg, kies dan voor een schermformaat tot en met 15 inch. Werk jij vaak thuis of op kantoor, kies dan voor een groter formaat van 17 inch.

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van je laptop. Voor taken als internetten, e-mailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg. Voor zwaardere taken zoals videobewerking en gamen is een videokaart belangrijk.

Opslag

De twee meest voorkomende opties voor opslag zijn de HDD en de SSD. De SSD is het meest populair, vanwege snelle opstarttijden en duurzaamheid. Aan de andere kant is een SSD wel wat duurder dan een HDD. Anderzijds kun je met cloudopslag kosten en opslagruimte opje notebook besparen.

Digitotaal doet meer voor je dan je denkt

Of je ondernemer, ZZP-er of consument bent; we begrijpen bij Digitotaal heel goed dat je zonder problemen wilt werken op je device. Wanneer je bij ons de deur uit loopt, wil je direct aan de slag kunnen en geen tijd kwijt zijn aan allerlei installaties, het overzetten van data, het instellen van je e-mailaccount en meer.

Reparatie

Werkt je device niet naar behoren of is je device defect, wij zoeken naar een oplossing.

Uitleg en demonstratie

Wij beschikken over demonstratie mogelijkheden van specifieke IT producten en oplossingen in onze winkels.

APK voor je device

Een reiniging, update en upgrade kan er in veel gevallen zorgen dat je zonder problemen je device kan blijven gebruiken.

Gebruiksklaar maken

Wij zorgen er voor dat wanneer je thuis of op kantoor je device aan zet, je direct er mee aan de slag kunt gaan.

Data overzetten

Wij zorgen er voor dat je data van je oude device direct beschikbaar hebt als jij je nieuwe device wilt gebruiken.

Software installatie

Wij zorgen er voor dat software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en naar uw eisen en wensen configureren.

Back up maken

Wij kunnen je oplossingen bieden die voorkomen dat je data voorgoed kwijt is, zodat je niet alle data ineens kwijt bent.

Verloren data terughalen

Data kwijt en geen back-up? Wij onderzoeken of het mogelijk is data terug te halen met onze data recovery oplossing.

Virus verwijderen

Digitotaal helpt u bij het verwijderen van een virus en bij het voorkomen dat dit weer gebeurt.