Standaard laptop

Geschikt voor eenvoudige taken

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop of chromebook? Bekijk bij Digitotaal het brede assortiment van laptops en notebooks en vind de laptop die past bij jouw gebruik. Het is goed om je bij de aanschaf van een laptop af te vragen welke processor krachtig genoeg is, hoe belangrijk een SSD is en welk formaat beeldscherm je nodig hebt. Voor de consument, student en ZZP-er zou een notebook met Windows 10 Home volstaan. Het uitkiezen van de juiste notebook is afhankelijk van de toepassingen waarvoor jij deze zou willen gebruiken.

Digitotaal - Notebooks

Cloud toepassingen

Laptops met een goedkope processor, geschikt voor opleidingen waar gebruik wordt gemaakt van een studeerplatform waar de school gebruik van maakt van specifieke apps. Hier maak je voornamelijk gebruik van de internetbrowser. Laptops met een Celeron® processor vallen hier bijvoorbeeld onder.

Digitotaal - Notebooks

Verslagen en presentaties maken

Laptops met een eenvoudige processor, geschikt voor dagelijks gebruik waar veel wordt gewerkt met Office en simpele software waar weinig wordt geëist aan het vermogen van een laptop. Een notebook met een Intel® Pentium of I3 processor volstaat in de meeste gevallen, afhankelijk van hoe snel je zelf wil dat je laptop is. Een SSD zorgt er ook voor dat je notebook snel opstart. (Gezondheidszorg sport, onderwijs en opvoeding, economie, bedrijfskunde, etc)

Digitotaal - Notebooks

Grafisch ontwerp & fotobewerking

Notebooks voorzien van een snelle processor, geschikt voor de technische toepassingen. AutoCAD, programmeren, statistische berekeningen, Photoshop, etc. Allen zouden ze zonder moeite moeten draaien op notebooks met Intel® I5 of I7 processor. Meestal moeten deze laptops veel mee onderweg, dus een kleiner formaar (13” of 14”) zou geen overbodige luxe zijn. Ook het werkgeheugen is belangrijk, tegenwoordig is 4Gb meestal standaard, maar 8Gb het minimum voor de zwaardere applicaties. (Electrotechniek, werktuigbouwkunde, applicatieontwikkelaar, etc)

Digitotaal - Notebooks

Videobewerking & 3D toepassingen

Notebooks voorzien van een grafische kaart, geschikt voor media- en grafische toepassingen. Videobewerking moet voor deze notebooks geen probleem zijn. Meestal is een groot scherm (17inch) fijn om gedetailleerd te werken, maar niet handig als je deze vaak moet meenemen. (Grafisch Vormgever, Industrial Design, Game developer, media en design, etc)

Mocht je hulp nodig hebben bij je keuze voor een nieuwe laptop, loop dan binnen bij 1 van onze Digitotaal filialen bij jou in de buurt of neem contact met ons op.

Belangrijkste criteria

Er zijn eigenlijk 5 criteria waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een nieuw notebook:

Processor

De processor is de motor van de laptop. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een goedkopere processor, aangezien je niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power nodig? Kies voor een betere I5 of I7 processor om dit te ondersteunen.

Geheugen

Het intern geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe jouw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken en meer taken tegelijk aan zal kunnen.

Schermformaat

Het schermformaat is bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Ben je veel onderweg, kies dan voor een schermformaat tot en met 15 inch. Werk jij vaak thuis of op kantoor, kies dan voor een groter formaat van 17 inch.

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van je laptop. Voor taken als internetten, e-mailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg. Voor zwaardere taken zoals videobewerking en gamen is een videokaart belangrijk.

Opslag

De twee meest voorkomende opties voor opslag zijn de HDD en de SSD. De SSD is het meest populair, vanwege snelle opstarttijden en duurzaamheid. Aan de andere kant is een SSD wel wat duurder dan een HDD. Anderzijds kun je met cloudopslag kosten en opslagruimte opje notebook besparen.

Digitotaal doet meer voor je dan je denkt

Of je ondernemer, ZZP-er of consument bent; we begrijpen bij Digitotaal heel goed dat je zonder problemen wilt werken op je device. Wanneer je bij ons de deur uit loopt, wil je direct aan de slag kunnen en geen tijd kwijt zijn aan allerlei installaties, het overzetten van data, het instellen van je e-mailaccount en meer.

Reparatie

Werkt je device niet naar behoren of is je device defect, wij zoeken naar een oplossing.

Uitleg en demonstratie

Wij beschikken over demonstratie mogelijkheden van specifieke IT producten en oplossingen in onze winkels.

APK voor je device

Een reiniging, update en upgrade kan er in veel gevallen zorgen dat je zonder problemen je device kan blijven gebruiken.

Gebruiksklaar maken

Wij zorgen er voor dat wanneer je thuis of op kantoor je device aan zet, je direct er mee aan de slag kunt gaan.

Data overzetten

Wij zorgen er voor dat je data van je oude device direct beschikbaar hebt als jij je nieuwe device wilt gebruiken.

Software installatie

Wij zorgen er voor dat software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en naar uw eisen en wensen configureren.

Back up maken

Wij kunnen je oplossingen bieden die voorkomen dat je data voorgoed kwijt is, zodat je niet alle data ineens kwijt bent.

Verloren data terughalen

Data kwijt en geen back-up? Wij onderzoeken of het mogelijk is data terug te halen met onze data recovery oplossing.

Virus verwijderen

Digitotaal helpt u bij het verwijderen van een virus en bij het voorkomen dat dit weer gebeurt.