Bedraad en draadloos netwerk

Wat is de beste netwerkoplossing voor jou?

In veel situaties heeft het netwerk het zwaar te verduren: De één wil de favoriete serie online streamen in 4K kwaliteit, de ander wil zonder vertraging op zijn console online kunnen gamen en daarnaast wil men zonder haperingen naar internetradio kunnen luisteren. En dan hebben we het nog niet eens over je gasten die ook op het netwerk willen. Ondanks deze wensen wil je natuurlijk nog steeds snel internet hebben op iedere plek in het huis. Maar hoe pak je dit in de basis aan?

Wil je meerdere apparaten bedraad aansluiten? Let dan op het aantal ethernetpoorten waar de router over beschikt. Beschik je over een (middel)grote woning? In dat geval kan het handig zijn om het draadloze signaal uit te breiden middels een access point, wifi versterker of (wifi) powerline adapter.

router banner

Router

Om al je netwerkverkeer in goede banen te leiden heb je een router nodig. Welke router voor jou het meest geschikt is hangt af van je wensen. Zit je met veel apparaten tegelijkertijd online te streamen en gamen? Kijk dan naar een router die hoge draadloze snelheden ondersteunt en gebruik maakt van meerdere wifi-banden.

access point banner

Access point

Een access point breidt het draadloze signaal van je router uit via de netwerkkabel. Het access point moet hiervoor namelijk bedraad worden aangesloten op de router. Dit is zowel de kracht als de zwakte van het access point. Doordat het signaal via de kabel verstuurd wordt vindt er namelijk geen verlies in draadloze snelheid plaats en is het signaal zeer stabiel. Het nadeel is dat je hiervoor wel een kabel zult moeten trekken.

wifi versterker banner

Wifi versterker

Een wifi versterker – ook wel range extender of wifi repeater genoemd – breidt evengoed het draadloze signaal van je router uit, maar doet dit draadloos. Om hier optimaal van gebruik te maken moet de wifi versterker wel op de juiste afstand van de router geplaatst worden, anders kan het apparaat geen signaal oppikken en versterken. Het minpunt van een wifi versterker is dat de draadloze snelheid altijd gehalveerd wordt.

powerline banner

Powerline

Een powerline adapter of homeplug maakt van ieder stopcontact in je woning een netwerkaansluiting. Deze apparaten zorgen ervoor dat je netwerk via het stroomnet van je woning loopt. Lange kabels trekken is hierbij dus overbodig. Er bestaan ook powerlines die daarnaast nog een wifi hotspot kunnen opzetten. Powerline adapters werken enkel in kits van 2 stuks of meer, maar zijn gelukkig eenvoudig uit te breiden met losse adapters.

multiroom wifi banner

Multiroom wifi

Heb je geen zin in kabels of om losse apparaten op elkaar aan te sluiten, kijk dan naar de alles-in-één oplossing: Multiroom Wifi. De set-up van een multiroom wifi systeem bestaat uit meerdere ”stations” die constant met elkaar in verbinding staan en jouw apparaten automatisch met het sterkste netwerk verbinden. Zo ontstaat er zonder bekabeling een compleet dekkend wifi netwerk en behoren dode zones op de zolder of de badkamer tot het verleden. Bovendien treedt er bij Multiroom Wifi oplossingen, in tegenstelling tot wifi versterkers en powerline adapters, geen verlies van snelheid op.

mifi banner

Mifi

Creëer op iedere locatie je eigen wifi-hotspot met een mobiele wifi (mifi) router. Met dit handige apparaat ben je niet meer afhankelijk van het internet in de buurt en kun je met al je apparaten genieten van een snelle en stabiele verbinding. Ideaal voor wanneer je in het buitenland of onderweg bent. Je hoeft alleen de juiste SIM-kaart in de router te stoppen en daarna maak je gebruik van het netwerk van je provider.

Digitotaal doet meer voor je dan je denkt

Of je ondernemer, ZZP-er of consument bent; we begrijpen bij Digitotaal heel goed dat je zonder problemen wilt werken op je device. Wanneer je bij ons de deur uit loopt, wil je direct aan de slag kunnen en geen tijd kwijt zijn aan allerlei installaties, het overzetten van data, het instellen van je e-mailaccount en meer.

Reparatie

Werkt je device niet naar behoren of is je device defect, wij zoeken naar een oplossing.

Uitleg en demonstratie

Wij beschikken over demonstratie mogelijkheden van specifieke IT producten en oplossingen in onze winkels.

APK voor je device

Een reiniging, update en upgrade kan er in veel gevallen zorgen dat je zonder problemen je device kan blijven gebruiken.

Gebruiksklaar maken

Wij zorgen er voor dat wanneer je thuis of op kantoor je device aan zet, je direct er mee aan de slag kunt gaan.

Data overzetten

Wij zorgen er voor dat je data van je oude device direct beschikbaar hebt als jij je nieuwe device wilt gebruiken.

Software installatie

Wij zorgen er voor dat software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en naar uw eisen en wensen configureren.

Back up maken

Wij kunnen je oplossingen bieden die voorkomen dat je data voorgoed kwijt is, zodat je niet alle data ineens kwijt bent.

Verloren data terughalen

Data kwijt en geen back-up? Wij onderzoeken of het mogelijk is data terug te halen met onze data recovery oplossing.

Virus verwijderen

Digitotaal helpt u bij het verwijderen van een virus en bij het voorkomen dat dit weer gebeurt.

Contact (Ma-Vr 9:30-17:00)