Gaming laptop

Combineer het nuttige met het aangename

Je notebook is een onmisbaar apparaat; naast je werkzaamheden of studie, gebruik je deze ook om films te kijken, je favoriete series te streamen en misschien wel foto’s of video’s op bewerken. Is het dan niet mooi om op je notebook naast bovengenoemde zaken ook je favoriete games te kunnen spelen? Combineer het nuttige met het aangename en maak een kies voor een notebook waarop je lichte games kunt spelen of kies juist voor een exemplaar waarop je naast de meest veeleisende programma’s ook zware games kunt draaien! Bovendien ziet een gaming laptop er meestal ook wat flitsender uit vanwege de opvallende behuizing en een verlicht toetsenbord.

Een game laptop gebruik je om games te spelen, maar welke laptop is geschikt voor welke games? Om dit inzichtelijk te maken hebben we de populairste laptops ingedeeld in 4 segmenten op basis van populaire games. Er is een segment voor lichte games, medium games, zware games en tot slot VR games. Zo weet je precies wat voor laptop je nodig hebt om een populaire game op de hoogst mogelijke instellingen te spelen.

Digitotaal - Gaming Notebooks

Videokaart voor vloeiende graphics

Bij een gaming laptop is de videokaart het meest belangrijke onderdeel. De grafische kaart is bijvoorbeeld cruciaal als het gaat om de hoeveelheid frames per seconde (fps) waarop je een game speelt en op welke resolutie een game speelbaar blijft. De NVIDIA GeForce GTX 1050 is de instap videokaart voor een gaming laptop, de NVIDIA GeForce GTX 1080 is de meest krachtige variant. Vanaf de NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart is het mogelijk om VR games te spelen. Wanneer je een nieuwe gaming laptop aanschaft let er dan op dat er één van deze nieuwe videokaarten inzitten. Zo speel je weer games op hoge of ultra instellingen.

Digitotaal - Gaming Notebooks

Snelle games, sneller beeld

Gamen doe je op een beeldscherm met een resolutie van minimaal Full HD (1920×1080), anders hollen de graphics wel heel hard achteruit. De hoogst mogelijke resolutie voor een laptop is op dit moment 4K UHD (3840×2160). Maar houd er wel rekening mee dat als je games in 4K wil spelen, je wel een krachtige videokaart nodig hebt. Zeker om 60 frames per seconde te halen. Verder zijn er gaming laptops met een 120Hz scherm of G-Sync ondersteuning. Een 120Hz scherm heeft een dubbel zo hoge verversingssnelheid als een standaard gaming laptop scherm. Dit resulteert in een meer vloeiende gameplay. Een hoge verversingssnelheid en G-Sync vermindert de kans op haperende beelden en screen tearing aanzienlijk.

Digitotaal - Gaming Notebooks

Een beter toetsenbord

Oude gaming laptops hebben vaak een standaard verlicht toetsenbord. Wanneer je een nieuwe gaming laptop koopt, zijn er veel opties die de game ervaring verbeteren. Speel je bijvoorbeeld veel games waarbij je toetsencombinaties gebruikt? Kies dan voor een toetsenbord met macro toetsen. Dan hoef je voortaan alleen nog de macro toets te gebruiken om de toetsencombinatie uit te voeren. Speel je juist veel shooters? Kies dan voor een mechanisch toetsenbord. Voor serieuze gamers zijn de gevoeligheid, de klik en de functionaliteit van een mechanisch toetsenbord onmisbaar bij online gaming. Toetsaanslagen kosten minder kracht en registreren eerder en hierdoor schiet of vlucht je sneller dan een tegenstander met een regulier toetsenbord.

Digitotaal - Gaming Notebooks

Zwaardere games, meer hitte

Nieuwe games vragen veel van een gaming laptop. Sterkere videokaarten en processors draaien overuren en dat resulteert in meer hitte. Deze hitte moet afgevoerd worden om constante prestaties mogelijk te maken en haperingen in de gameplay te voorkomen. Een nieuwe gaming laptop heeft tegenwoordig vaak 2 of 4 ventilatoren en verschillende hittepijpen om de notebook af te koelen. Wanneer je veel en grafisch zware spellen speelt let dan goed op wat voor koeling de laptop heeft die jij wil kopen.

Mocht je hulp nodig hebben bij je keuze voor een nieuwe laptop, loop dan binnen bij 1 van onze Digitotaal filialen bij jou in de buurt of neem contact met ons op.

Belangrijkste criteria

Er zijn eigenlijk 5 criteria waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een nieuw notebook:

Processor

De processor is de motor van de laptop. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een goedkopere processor, aangezien je niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power nodig? Kies voor een betere I5 of I7 processor om dit te ondersteunen.

Geheugen

Het intern geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe jouw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken en meer taken tegelijk aan zal kunnen.

Schermformaat

Het schermformaat is bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Ben je veel onderweg, kies dan voor een schermformaat tot en met 15 inch. Werk jij vaak thuis of op kantoor, kies dan voor een groter formaat van 17 inch.

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van je laptop. Voor taken als internetten, e-mailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg. Voor zwaardere taken zoals videobewerking en gamen is een videokaart belangrijk.

Opslag

De twee meest voorkomende opties voor opslag zijn de HDD en de SSD. De SSD is het meest populair, vanwege snelle opstarttijden en duurzaamheid. Aan de andere kant is een SSD wel wat duurder dan een HDD. Anderzijds kun je met cloudopslag kosten en opslagruimte opje notebook besparen.

Digitotaal doet meer voor je dan je denkt

Of je ondernemer, ZZP-er of consument bent; we begrijpen bij Digitotaal heel goed dat je zonder problemen wilt werken op je device. Wanneer je bij ons de deur uit loopt, wil je direct aan de slag kunnen en geen tijd kwijt zijn aan allerlei installaties, het overzetten van data, het instellen van je e-mailaccount en meer.

Reparatie

Werkt je device niet naar behoren of is je device defect, wij zoeken naar een oplossing.

Uitleg en demonstratie

Wij beschikken over demonstratie mogelijkheden van specifieke IT producten en oplossingen in onze winkels.

APK voor je device

Een reiniging, update en upgrade kan er in veel gevallen zorgen dat je zonder problemen je device kan blijven gebruiken.

Gebruiksklaar maken

Wij zorgen er voor dat wanneer je thuis of op kantoor je device aan zet, je direct er mee aan de slag kunt gaan.

Data overzetten

Wij zorgen er voor dat je data van je oude device direct beschikbaar hebt als jij je nieuwe device wilt gebruiken.

Software installatie

Wij zorgen er voor dat software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en naar uw eisen en wensen configureren.

Back up maken

Wij kunnen je oplossingen bieden die voorkomen dat je data voorgoed kwijt is, zodat je niet alle data ineens kwijt bent.

Verloren data terughalen

Data kwijt en geen back-up? Wij onderzoeken of het mogelijk is data terug te halen met onze data recovery oplossing.

Virus verwijderen

Digitotaal helpt u bij het verwijderen van een virus en bij het voorkomen dat dit weer gebeurt.