Chromebook

Extreem gemak via Chrome OS

Een Chromebook is een relatief goedkope laptop die niet werkt met een besturingssysteem als Windows of macOS, maar werkt met een webbrowser: Chrome OS. Dat klinkt heel beperkt, maar voor de meeste dagelijkse taken heb je aan een browser meer dan voldoende. Naast internetten is Chrome ook geschikt om te mailen, tekst bewerken en te ontspannen met Spotify, YouTube en Netflix.

Digitotaal - Chromebook

Chrome OS

Bij een Chromebook draait dus alles om Chrome OS. Omdat er bij het aanzetten geen besturingssysteem opgestart hoeft te worden, duurt het slechts een paar seconden en je Chromebook is klaar voor gebruik. Het enige wat je nodig hebt om Chrome te gebruiken is een Google account. Bekende Google-apps als Gmail, Agenda, Maps, Docs en Hangouts zijn voor geïnstalleerd. Daarnaast kun je jouw Chromebook personaliseren met nog duizenden andere apps uit de Chrome Web Store.

Digitotaal - Chromebook

Apps

Al je favoriete apps verschijnen in de launcher onderaan je scherm en via de Chrome Web Store vindt je de allernieuwste apps. Als je inlogt op een Chromebook, of een andere computer waar de Chrome browser op draait, dan staan je apps en bestanden al voor je klaar. Apps zoals Gmail Offline en Google Documenten maken het mogelijk om ook te werken als je niet met het internet verbonden bent (offline). Ook in de Chrome Webstore zijn er vele offline apps verkrijgbaar.

Digitotaal - Chromebook

Veiligheid

Een Chromebook is een draagbaar en snel device. In tegenstelling tot traditionele devices blijft een Chromebook snel vanwege de regelmatige updates. Door de uitgebreide beveiligingsmaatregelen helpen je Chromebook te beveiligen tegen virussen, malware en andere bedreigingen zonder je lastig te vallen met pop-ups. Veiligheid staat dus voorop. Je kunt zelfs een Chromebook eenvoudig uitlenen aan anderen, zonder dat zij toegang krijgen tot je gegevens. Gebruik daarvoor simpelweg de Guest mode of laat ze inloggen met hun eigen Google-account.

Digitotaal - Chromebook

Cloud

Chromebooks zijn geschikt voor de gebruiker die met name gebruik maakt van cloud applicaties. Vergelijk het een beetje met een Android tablet of Apple Ipad, de apps die je nodig heb kun je downloaden vanuit de store, en kun je op je tablet en/of telefoon gebruiken. In het onderwijs maken veel scholen gebruik van een eigen cloud platform met eigen programma’s. Een Chromebook voldoet in de meeste gevallen aan de eisen van deze scholen.

Mocht je hulp nodig hebben bij je keuze voor een nieuwe laptop, loop dan binnen bij 1 van onze Digitotaal filialen bij jou in de buurt of neem contact met ons op.

Belangrijkste criteria

Er zijn eigenlijk 5 criteria waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een nieuw notebook:

Processor

De processor is de motor van de laptop. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een goedkopere processor, aangezien je niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power nodig? Kies voor een betere I5 of I7 processor om dit te ondersteunen.

Geheugen

Het intern geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe jouw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken en meer taken tegelijk aan zal kunnen.

Schermformaat

Het schermformaat is bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Ben je veel onderweg, kies dan voor een schermformaat tot en met 15 inch. Werk jij vaak thuis of op kantoor, kies dan voor een groter formaat van 17 inch.

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van je laptop. Voor taken als internetten, e-mailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg. Voor zwaardere taken zoals videobewerking en gamen is een videokaart belangrijk.

Opslag

De twee meest voorkomende opties voor opslag zijn de HDD en de SSD. De SSD is het meest populair, vanwege snelle opstarttijden en duurzaamheid. Aan de andere kant is een SSD wel wat duurder dan een HDD. Anderzijds kun je met cloudopslag kosten en opslagruimte opje notebook besparen.

Digitotaal doet meer voor je dan je denkt

Of je ondernemer, ZZP-er of consument bent; we begrijpen bij Digitotaal heel goed dat je zonder problemen wilt werken op je device. Wanneer je bij ons de deur uit loopt, wil je direct aan de slag kunnen en geen tijd kwijt zijn aan allerlei installaties, het overzetten van data, het instellen van je e-mailaccount en meer.

Reparatie

Werkt je device niet naar behoren of is je device defect, wij zoeken naar een oplossing.

Uitleg en demonstratie

Wij beschikken over demonstratie mogelijkheden van specifieke IT producten en oplossingen in onze winkels.

APK voor je device

Een reiniging, update en upgrade kan er in veel gevallen zorgen dat je zonder problemen je device kan blijven gebruiken.

Gebruiksklaar maken

Wij zorgen er voor dat wanneer je thuis of op kantoor je device aan zet, je direct er mee aan de slag kunt gaan.

Data overzetten

Wij zorgen er voor dat je data van je oude device direct beschikbaar hebt als jij je nieuwe device wilt gebruiken.

Software installatie

Wij zorgen er voor dat software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en naar uw eisen en wensen configureren.

Back up maken

Wij kunnen je oplossingen bieden die voorkomen dat je data voorgoed kwijt is, zodat je niet alle data ineens kwijt bent.

Verloren data terughalen

Data kwijt en geen back-up? Wij onderzoeken of het mogelijk is data terug te halen met onze data recovery oplossing.

Virus verwijderen

Digitotaal helpt u bij het verwijderen van een virus en bij het voorkomen dat dit weer gebeurt.

Contact (Ma-Vr 9:30-17:00)