2-in-1 laptop

De kracht van een laptop, het gemak van een tablet.

De kracht van een laptop, het gemak van een tablet. Een 2-in-1-device is een hybride apparaat, een laptop en tablet in één. Zet hem in de laptop-modus en gebruik hem als een laptop om bijvoorbeeld een presentatie te maken. Wil je even relaxen? Zet hem dan in de tablet stand en bekijk je favoriete tv-show. Of leg de 2 in 1 plat op de tafel en speel een spelletje samen met je familie. Kortom, een 2 in 1 past zich zonder moeite aan! 2 in 1 laptops zijn ondanks hun compacte formaat voorzien van een razendsnelle Intel processor. Zo geniet je van een lange accuduur en veel processorkracht. Handig, want onderweg wil je natuurlijk niet met een lege accu komen te zitten. Daarnaast voer je gewoon alle taken uit die je op een normale laptop ook uitvoert. En dankzij de Intel HD Graphics weet je zeker dat je geniet van een schitterende beeldkwaliteit. Hierdoor is een 2 in 1 device de perfecte keuze voor spelletjes, films en volwaardige zakelijke apps.

Digitotaal - 2-in-1

Tablet & laptop in één

Door het touchscreen van het 2-in-1-device los te koppelen van het toetsenbord, verandert je laptop in een tablet. Momenteel gebruiken veel werknemers een laptop, tablet én smartphone naast elkaar. Met de komst van het 2-in-1-device, worden het aantal benodigde apparaten teruggeschroefd. Scheelt weer wat gesleep en gedoe voor de werknemer.

Digitotaal - 2-in-1

Minder kosten

Minder apparaten betekent automatisch lagere beheerkosten. Voor zakelijke softwarelicenties wordt meestal per apparaat afgerekend. Bij een 2-in-1-device hoeft maar één keer voor een licentie te worden betaald, terwijl de bedrijfsapplicaties zowel op je laptop als tablet draaien. Bovendien hoeft bij een update maar één apparaat te worden geüpdatet. Organisaties die 2-in-1-devices gebruiken kunnen dus aanzienlijk besparen op de kosten voor beheer, onderhoud en licenties.

Digitotaal - 2-in-1

Veiligheid

Ieder apparaat dat verbonden is met het bedrijfsnetwerk en internet vormt een potentieel securityrisico. Uiteraard kun je de beveiliging van mobiele devices op afstand beheren, maar met minder apparaten in omloop verminder je het aantal kwetsbare eindpunten op het netwerk dat criminelen kunnen gebruiken om binnen te dringen. Ander security-voordeel van het 2-in-1-device is de biometrische beveiliging. Vaak zijn deze apparaten namelijk voorzien van een iris-, vinger- of gezichtsscan, waardoor je niet meer (alleen) met een wachtwoord hoeft te werken. Die extra beveiliging laag voorkomt dat kwaadwillende personen eenvoudig toegang kunnen krijgen tot het device.

Digitotaal - 2-in-1

Gemak

Een 2-in-1-device biedt ook een hoop gebruiksgemak. Naast de volledige functionaliteiten van een laptop, beschikt de gebruiker in één handeling over een tablet. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens een presentatie in klein gezelschap of om even snel wat content te lezen op een plek met beperkte ruimte, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Voor taken waarbij veel tekstwerk nodig is, schakel je eenvoudig om naar een device met toetsenbord.

Digitotaal - 2-in-1

Prestatie

Een tablet heeft normaal gesproken een beperkte capaciteit aan rekenkracht en opslagruimte. Doordat een 2-in-1-device een zwaardere processor, meer opslagmogelijkheden en een zwaardere accu heeft, beschikt het apparaat over veel meer capaciteiten dan alleen een tablet. Tablets hebben bijvoorbeeld zelden poorten voor randapparatuur. 2-in-1-devices beschikken over meer mogelijkheden om dergelijke externe zaken aan te sluiten. Ook sluiten 2-in-1-devices aan bij de werkplektrend van minder devices en meer apps.

Mocht je hulp nodig hebben bij je keuze voor een nieuwe laptop, loop dan binnen bij 1 van onze Digitotaal filialen bij jou in de buurt of neem contact met ons op.

Belangrijkste criteria

Er zijn eigenlijk 5 criteria waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een nieuw notebook:

Processor

De processor is de motor van de laptop. Voor dagelijks gebruik kun je kiezen voor een goedkopere processor, aangezien je niet veel snelheid nodig hebt. Toch wat meer power nodig? Kies voor een betere I5 of I7 processor om dit te ondersteunen.

Geheugen

Het intern geheugen, gemeten in Gigabyte (GB), is tevens van invloed op hoe jouw laptop presteert. Je kunt simpel zeggen dat met meer werkgeheugen de laptop sneller werkt bij zwaardere taken en meer taken tegelijk aan zal kunnen.

Schermformaat

Het schermformaat is bepalend voor het gewicht en grootte van de laptop. Ben je veel onderweg, kies dan voor een schermformaat tot en met 15 inch. Werk jij vaak thuis of op kantoor, kies dan voor een groter formaat van 17 inch.

Videokaart

Een videokaart draagt bij aan de grafische prestaties van je laptop. Voor taken als internetten, e-mailen en tekstverwerken is een geïntegreerde videokaart goed genoeg. Voor zwaardere taken zoals videobewerking en gamen is een videokaart belangrijk.

Opslag

De twee meest voorkomende opties voor opslag zijn de HDD en de SSD. De SSD is het meest populair, vanwege snelle opstarttijden en duurzaamheid. Aan de andere kant is een SSD wel wat duurder dan een HDD. Anderzijds kun je met cloudopslag kosten en opslagruimte opje notebook besparen.

Digitotaal doet meer voor je dan je denkt

Of je ondernemer, ZZP-er of consument bent; we begrijpen bij Digitotaal heel goed dat je zonder problemen wilt werken op je device. Wanneer je bij ons de deur uit loopt, wil je direct aan de slag kunnen en geen tijd kwijt zijn aan allerlei installaties, het overzetten van data, het instellen van je e-mailaccount en meer.

Reparatie

Werkt je device niet naar behoren of is je device defect, wij zoeken naar een oplossing.

Uitleg en demonstratie

Wij beschikken over demonstratie mogelijkheden van specifieke IT producten en oplossingen in onze winkels.

APK voor je device

Een reiniging, update en upgrade kan er in veel gevallen zorgen dat je zonder problemen je device kan blijven gebruiken.

Gebruiksklaar maken

Wij zorgen er voor dat wanneer je thuis of op kantoor je device aan zet, je direct er mee aan de slag kunt gaan.

Data overzetten

Wij zorgen er voor dat je data van je oude device direct beschikbaar hebt als jij je nieuwe device wilt gebruiken.

Software installatie

Wij zorgen er voor dat software op de juiste manier wordt geïnstalleerd en naar uw eisen en wensen configureren.

Back up maken

Wij kunnen je oplossingen bieden die voorkomen dat je data voorgoed kwijt is, zodat je niet alle data ineens kwijt bent.

Verloren data terughalen

Data kwijt en geen back-up? Wij onderzoeken of het mogelijk is data terug te halen met onze data recovery oplossing.

Virus verwijderen

Digitotaal helpt u bij het verwijderen van een virus en bij het voorkomen dat dit weer gebeurt.