Wat heb je nodig? Wij helpen je graag
Zoek de vestiging bij jou in de buurt

Onderdeel van
jouw onderneming

Ook genieten van speciale deals en kortingen
Wat heb je nodig? Wij helpen je graag

Onderdeel van
jouw onderneming

Dichtbij
Service gericht
Zekerheid
Persoonlijk

Ergonomische werkplek

Wat is ergonomie?

Ergonomie is in de basis onze werkhouding. We besteden in Europa ontelbaar veel uren achter een scherm door in een zittende houding en dit heeft gevolgen voor ons welzijn. ergonomische oplossingen hebben als doel het voorkomen van letsel en lichamelijk ongemak. Het ergonomische aspect focust zich vooral op het voorkomen van irritaties bij herhalingen van simpele bewegingen. De volgende typen werkzaamheden verhogen de kans op overbelasting:

  • Werk waarbij veel herhalingen vereist zijn
  • Werk waarbij een hoog tempo noodzakelijk is
  • Werk waarbij er met regelmaat zware gewichten verplaatst moeten worden

Werken aan de lopende band of zittend werk op kantoor zijn in onze maatschappij de meest kenmerkende voorbeelden van werkplekken die spierpijn of lichamelijk ongemak veroorzaken.

Wat is een ergonomische werkplek?

Dit is een werkplek waarbij op voorhand goed is nagedacht hoe er ergonomisch gewerkt kan worden op een manier die productief is maar ook goed voor de gezondheid en mobiliteit van medewerkers. Een goede ergonomische werkplek leidt tot personeel dat gezonder en productiever is. Bij dit soort werkplekken is er in het uiterste geval ook rekening gehouden met kantoorgeluiden en is er gekeken of er voldoende licht is zodat men hun werk goed kan uitvoeren. Naast goede bureaustoelen en vaste beweegmomenten of bureaus waarachter men kan staan zijn er nog veel ergonomische accessoires waarmee het ergonomisch werken kan worden bevorderd. Denk bijvoorbeeld aan apparaten waar veel mee wordt gewerkt zoals: ergonomische muizen en toetsenborden of bijvoorbeeld laptopstandaarden. Digitotaal heeft al deze apparaten vergeleken en heeft een selectie gemaakt van de meest ergonomisch vriendelijke producten.

Waarom is een ergonomische werkplek eigenlijk zo belangrijk?
Het is belangrijk dat bedrijven hun personeel voorzien van een ergonomische werkplek omdat men anders geestelijke en lichamelijke klachten kan ontwikkelen. Dit heeft als gevolg vaak een toename in ziekteverzuim en zorgt bij medewerkers voor verminderd werkplezier. Je werkplek en houding bepalen grotendeels ook je efficiëntie. Hoog werkverzuim leidt vervolgens weer tot meer kosten hetgeen weer zorgt voor spanningen tussen werkgever- en werknemer. Het is om bovengenoemde redenen beter om preventief te werk te gaan en zo vroeg mogelijk ergonomische oplossingen op de werkplek te implementeren. De Arbowet geeft trouwens in de basis al aan dat medewerkers recht hebben op een ergonomische werkplek waar zij op gezonde en veilige wijze hun werk kunnen uitvoeren. Digitotaal raad je aan om hierover advies te vragen bij een vestiging bij jou in de buurt zodat jouw werkplek nog beter wordt.

Voordat je kiest voor dergelijke ergonomische hulpmiddelen worden hier eerst nog de problemen die hiermee op een werkplek worden voorkomen benoemd:

  • RSI: Dit staat voor repetitive strain injury, dit is in het kort een lichamelijke irritatie of blessure die ontstaat wanneer een bepaalde houding of beweging te langdurig of regelmatig wordt herhaald. Spieren kunnen hierdoor niet meer ontspannen hetgeen zorgt voor spanning en stress waardoor de productiviteit van medewerkers significant afneemt. Het kiezen van accessoires waarmee dit voorkomen kan worden is noodzakelijk om ziekteverzuim door RSI te verminderen. Het is nog beter om op voorhand te kiezen voor ergonomische oplossingen om het in zijn geheel te voorkomen.
  • SSA: Spier en Skelet aandoeningen. Volgens Health&Safety onderzoek is gebleken dat 45% van de aandoeningen zich in 2021 rond de nek bevonden. Deze klachten zijn tevens de meestvoorkomende oorzaken van arbeidsongeschiktheid, ziekte verzuim en verloop binnen organisaties. Een werkplek moet ergonomisch verbeteren voorkomt dit. Na dieper onderzoek is gebleken dat de voornaamste oorzaak van SSA werken achter de computer is en het feit dat de werkplek niet geoptimaliseerd is.

Digitotaal heeft alle hardware accessoires die een ergonomische werkplek creëren jouw medewerkers. Bekijk ons ergonomisch assortiment en kies voor jouw organisatie de beste ergonomische producten om SSA en RSI klachten te minimaliseren.

Blijf succesvol met oplossingen van Digitotaal

Digitotaal helpt zzp’ers, kleine en grote bedrijven om succesvol te zijn en te blijven.
Met Digitotaal ICT producten, oplossingen, kennis en advies zorgen we dat je dagelijks goed en veilig kunt werken.

Onderdeel van jouw succes

Trust Verto | Ergonomische Muis | Verticaal | Grijs

Verto Ergonomic Mouse

Trust VOXX ERGONOMISCHE OPLAADBARE MUIS

RF 2.4 GHz, Bluetooth, USB-A, 2400 DPI

Dynabook PS0106EA1STA notebookstandaard 43,2 cm (17") Aluminium

Verstelbare laptopstandaard

Succesvol met Digitotaal

Wil jij altijd en overal kunnen werken met je laptop, smartphone of tablet? Maar wil je je geen zorgen maken over onderhoud, beheer en veiligheid? Digitotaal helpt zzp’ers, kleine en grote bedrijven om succesvol te zijn en te blijven. Met Digitotaal ICT producten, oplossingen, kennis en advies zorgen we dat je dagelijks goed en veilig kunt werken.

ZOEK HIER
JOUW
DIGITOTAAL
FILIAAL

Service

Bij Digitotaal kun je er voor kiezen om een product thuis te laten bezorgen, of om zelf je product op te halen in een van onze vele filialen. Wanneer je op werkdagen voor 23:00 uur jouw bestelling in onze webshop betaalt met iDEAL, dan wordt je bestelling vaak nog de volgende dag bezorgd. Wanneer je graag te hulp gestaan wens te worden dan is het aanbevolen om je product op te halen bij jouw dichtsbijzijnde Digitotaal filiaal, zodat je ten alle tijden van de gewenste service voorzien kan worden op locatie.

Webinars

Om kennis van diverse oplossingen te verhogen biedt Digitotaal webinars aan. Je kunt thuis of op kantoor deelnemen. Het kost weinig inspanning en er is geen reistijd. Bovendien worden webinars opgenomen zodat je later nog terug kunt kijken. Kies hieronder welke webinars voor jouw bedrijf interessant zijn.

Blijf op de hoogte van ons nieuws

Call Now Button