Wat heb je nodig? Wij helpen je graag
Zoek de vestiging bij jou in de buurt
Ook genieten van speciale deals en kortingen

Onderdeel van
jouw onderneming

Dichtbij
Service gericht
Zekerheid
Persoonlijk

Ergonomisch werken

Het is vaak lastig te bepalen waar ziekteverzuim bij bedrijven vandaan komt. Ziekteverzuim heeft echter verschillende oorzaken hebben, fysieke klachten of mentale klachten. De omgeving waarin medewerkers werken is echter van grote  invloed van hoe medewerkers zich voelen en hoe zij presteren. Daarom is het belangrijk naar medewerkers te luisteren en een veilige en gezonde werkomgeving te creëren. Ergonomie staat hierbij idealiter centraal.

Wat is ergonomisch werken?

De term ergonomie wordt meestal gelinkt aan arbeid en met name met het werken achter beeldschermen. Medewerkers zitten namelijk op kantor vaan lange uren achter elkaar naar een beeldscherm te kijken, waarbij pauzes nemen en het weglopen van een scherm vaak zeer beperkt wordt gedaan.

Het doel van ergonomisch werken?

Ergonomie, richt zich op het realiseren van een gezonde werkhouding en beoogt mentaal en fysieke herstelmomenten te creeëren voor alle relevante beroepsgroepen. Het is wettelijk ook verplicht om dit te doen. Volgens de arbowet moeten werknemers namelijk ten alle tijden veilig en gezond kunnen werken.

Ergonomische oplossingen

Om de werkplek te optimaliseren zijn er verschillende ergonomische producten op de markt. Van laptophouders en documenthouders tot aan ergonomische toetsenborden, muizen en bureaustoelen. Er zijn ontzettend veel producten beschikbaar.

Blijf succesvol met oplossingen van Digitotaal

Digitotaal helpt zzp’ers, kleine en grote bedrijven om succesvol te zijn en te blijven.
Met Digitotaal ICT producten, oplossingen, kennis en advies zorgen we dat je dagelijks goed en veilig kunt werken.

Onderdeel van jouw succes

Bekijk alle ergonomische oplossingen

Bezoek de dichtstbijzijnde vestiging

Advies nodig over ergonomisch werken?

Bezoek de dichtstbijzijnde vestiging

Ergonomische muis

Een populaire ergonomische oplossing is de ergonomische verticale muis.
Werk jij elke dag lang met een pc? Dan is een ergonomische muis de logische keuze om RSI klachten te voorkomen. Naast het feit dat je houding hierdoor verbeterd maakt de houding van deze muis werken prettiger.

ZOEK HIER
JOUW
DIGITOTAAL
FILIAAL

Laptopstandaard

Omdat er tegenwoordig veel thuis wordt gewerkt is de vraag naar een geschikte laptop standaard flink toegenomen. Een laptop houder is de ideale oplossingen waarmee je een ergonomische houding kunt aannemen wanneer je thuis aan het werk bent. Je kan hiermee de laptop op een wijze positioneren waarmee je je nek in een gezonde positie houdt. Ergonomisch werken wordt hierdoor makkelijker.

Toetsenborden voor mobiele apparaten

Met een toetsenbord voor mobiele apparaten kan je typen op je smartphone, tablet en meer. Je kunt op elk apparaat op afstand typen en met de meeste devices via bluetooth verbinden. Het bevordert ergonomisch werken en is een stuk praktischer werken.

Blijf op de hoogte van ons nieuws

Contact Center (8:30-17:00)